Inchide ochii si imagineaza-ti ca ai in mana dreapta o jumatate de lamaie verde, coapta si zemoasa. Imagineaza-ti ca o apropii de gura si o atingi cu limba ca vezi cat este de acra. Observa cum vei inghiti in sec si gura ti se va umple de saliva ca si cum ai gusta dintr-o lamaie adevarata.
Atunci cand ne imaginam, folosind cat mai multe detalii, ce anume vrem sa obtinem sau unde anume dorim sa ajungem in viata, si, in acelasi timp, ne spunem in gand sugestii incurajatoare legate de capacitatea noastra de a realiza ceea ce ne-am propus, lucrurile se vor desfasura in directia dorita cu mai multa usurinta si bucurie. Calatoria pana la atingerea scopului poate fi una plina de inspiratie si entuziasm.
Tendinta umana este insa de a ramane in zona de confort (si aici vorbim despre amanare, comoditate, alegerea situatiilor usoare si familiare, evitarea schimbarii) si de a ocoli pe cat posibil suferinta de orice fel, indreptandu-ne mereu catre zona de placeri.
Colaborand cu propria minte, ea va face exact ceea ce ii spui sa faca si lucrurile vor incepe sa se intample in directia dorita de tine. Asadar ai grija in ce zone iti lasi mintea sa se duca!
Departe de a fi din zona de BooHooHoo, acest exercitiu merita incercat pentru inlesnirea atingerii obiectivelor personale.
It really works!

Dana Sitaru, Psiholog sector 3, Bucuresti – www.arboca.ro