Servicii psihologice pentru diaspora

romana de pretutindeni

In anul 2001 am luat primul avion care a zburat peste Atlantic dupa tragicul eveniment din 11 septembrie si am parasit Romania cu destinatia Canada. Aveam cu mine toata viata mea ingramadita intr-un bagaj de mana si unul pentru cala. Si mai aveam o inima plina de entuziasm, speranta, bucurie, si, desigur, doza de nebunie necesara cand emigrezi. Si asa a inceput viata mea departe de casa, de familie, de prieteni si de locurile natale. A fost o experienta solicitanta care a durat 7 ani, timp lung in care m-am redescoperit pe mine ca fiinta cu un potential enorm, mi-am depasit limite, mi-am daramat bariere si mi-am implinit vise.

Din postura omului care a emigrat si din cea a psihologului profesionist, iti ofer suportul pentru a-ti depasi temerile legate de plecare si de incertitudinea de “acolo”, de suferinta despartirii de cei dragi, de dificultatea acomodarii cu o noua cultura, o noua limba, cu singuratatea si lipsa prietenilor, cu dificultatea gasirii unui job sau a unui partener de viata si a supravietuirii printre straini, cu integrarea intr-o civilizatie diferita si, in general, cu provocarea schimbarii.

Unii dintre noi ne aducem “acolo” si copiii, care se acomodeaza cel mai repede cu schimbarea. Altii ne aducem parintii care se acomodeaza mai greu, unii chiar niciodata, din cauza lipsei anturajului de acasa sau a dificultatii de a nu se putea exprima fluent intr-o limba straina. Sunt oameni care pleaca in cuplu dar greutatile intalnite in procesul emigrarii ii fac sa se desparta. Unii pleaca singuri dar nu reusesc sa isi gaseasca perechea pe meleaguri straine. Altii isi doresc din inima sa isi aduca “acolo” o partenera/un partener din Romania pentru a avea langa ei un om care le intelege limba si cultura si care poate fi o adevarata binecuvantare.

Pentru toate acestea si pentru oricare alte dificultati pe care le intampinati odata ce ati parasit tara si ati hotarat sa va incercati norocul in alta parte, va stau la dispozitie cu servicii specializate de consiliere psihologica.

Drumul intr-o tara straina poate sa fi anevoios, dar odata ce reusesti sa iti pui in armonie corpul, mintea si sufletul, si sa scoti la iveala toate resursele pretioase de care dispui, poti reusi sa duci o viata ca aceea la care ai visat plecand de acasa.

Drumul intr-o tara straina poate fi anevoios, dar odata ce reusesti sa iti pui in armonie corpul, mintea si sufletul, si sa scoti la iveala toate resursele pretioase de care dispui, poti reusi sa duci o viata ca aceea la care ai visat plecand de acasa.

Pandemia

Nu in ultimul rand, schimbarea pe care pandemia a adus-o in vietile noastre, ale tuturor, a implicat si implica multa nesiguranta, incertitudine, singuratate, izolare sociala, instrainare emotionala, tristete, un intreg melanj care, daca este adresat la timp, poate duce la dezvoltarea unor resurse personale utile in drumul pe care il avem de parcurs mai departe prin viata. Pandemia va trece, asa cum au trecut, istoric vorbind, multe alte evenimente neplacute. Important este sa depasim cu bine, fizic si psihic, si aceste vremuri.

Te astept cu drag la intalnirile online de pe Skype. Durata sedintelor este de 50 de minute.

Adresă

Adresa cabinet 1: Aleea Negru Voda nr 4, Bucuresti, sector 3 (zona metrou Piata Unirii)

Adresa cabinet 2: Strada Laborator nr. 128, bloc 39, parter, Bucuresti, sector 3 (zona metrou Dristor)

Telefon

0788 776 140

Email

psiholog.danasitaru@gmail.com