Pentru ca, dupa mine, este un lucru esential. Odata ce reusim sa ramanem echilibrati mental, sistemul imunitar este mai puternic, mintea mai limpede si suntem capabili de decizii lucide si oportune.
Nu am televizor acasa de peste 10 ani si nu intamplator. Media iti livreaza ceea ce se doreste sa ajunga la urechile tale, tu insa iti poti sorta informatia si poti accesa numai ce te intereseaza, filtrand astfel bombardamentul informational care vine la pachet si cu gama de emotii aferente, foarte multe negative, asa cum s-a intamplat in ultimii doi ani pana in prezent.
Ajuta sa incerci sa treci prin filtrul mintii tale ce auzi, si, chiar daca vezi multimile ca actioneza intr-un fel anume, opreste-te cateva clipe si da-ti timp sa gandesti rational daca e cazul sa te panichezi sau nu. Frica indusa in ultimul timp are efect devastator asupra psihicului, si este de necontrolat cand actioneaza in mase mari de oameni.
Opreste-te 10 minute inainte sa actionezi cand constati ca esti sub imperiul fricii. Trecerea timpului va ajuta creierul sa faca comutarea de pe emotii pe functionarea rationala. Tu doar stai pe un scaun in pozitie comoda si inspira si expira constient, numarand respiratiile. In cateva minute te vei linisti si vei putea gandi mai limpede.


Psiholog Dana Sitaru , Arboca